sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hirssi-mustikkapiiraat

Hirssi-mustikkapiiraat valmiina suuhun.


Hirssipuuroa ohjeen mukaan valmistettuna
Tapiocajauhoa
Sokeria
Suolaa
Vähän keitettyä bataattia
Pieni loraus auringonkukkaöljyä

Mustikoita

Valmista hirssipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pienellä määrällä suolaa ja sokerilla (puuro saa olla makeaa). Ota puuro pois liedeltä ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista tapiocatärkkelystä (Tulee vähän liisterimäistä ja tahmeaa). Sekoita joukkoon haarukalla muusattu bataatti. Puurosta tulee vähän oranssia, mutta puuroa enemmän kuin bataattia, esim. 1 osa bataattia ja 4 osaa puuroa.Suhde ei ole kovin tarkka. Bataattia käytin rakenteen vuoksi. Lisää vielä joukkoon pieni loraus auringonkukkaöljyä.
Taputtele pellille littanoiksi ja ripottele päälle mustikat. Jos mustikoiden joukossa ei ole sokeria, lisää sitä nyt piirakoiden päälle. Painele mustikat taikinan sisään.
Paista 200°C kunnes tuntuvat kypsiltä (vähän veteliltä mutta eivät hajoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti