lauantai 13. helmikuuta 2010

Elämä vai kuolema?Minä olen vähän miettinyt. Miksi elämä ei kiinnosta minua? Olen tähän asti ollut sitä mieltä, että kuolema on huono vaihtoehto, mutta luettuani Lea Kranzin kirjan Lasiseinän takana, olen alkanut olla jälleen eri mieltä. Kuolla olen halunnut pidemmän aikaa aina ajoittain, mutta tänään kaivoin yhden Raamatun paikan esiin.


Filippiläiskirje 1


1 Paavali ja Timoteus, Kristuksen Jeesuksen palvelijat, tervehtivät kaikkia Filippissä olevia Kristuksen Jeesuksen pyhiä sekä seurakunnan kaitsijoita ja palvelijoita.
21 Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto.
22 Mutta jos jään tähän elämään, siitä hyötyy tehtäväni. En tiedä, kumman valitsisin,
23 olen kahden vaiheilla. Haluaisin lähteä täältä ja päästä Kristuksen luo, sillä se olisi kaikkein parasta.
24 Teidän vuoksenne on kuitenkin parempi, että jään eloon.
25 Olen siitä varma. Niinpä tiedänkin, että jään tänne ja pysyn kaikkien teidän luonanne, jotta te edistyisitte uskossa ja saisitte siitä iloita.Jae 21, minulle elämä on Kristus. Elämässähän ei ole mitään muuta kuin Kristus, mutta olen silti aika kaukana. Kuolema on voitto. Voisimpa voittaa kuoleman. Kuolema on päämääräni. Onneksi kaikki kuolemme. Tänään, tänä yönä olen taas yhden päivän lähempänä voittoa. Aamulla herätessäni olen hetkisen lähempänä voittopalkintoa, jonka kuolema minulle tuottaa.


Jae 22-25 Haluaisin lähteä täältä ja päästä Kristuksen luo, sillä se olisi kaikkein parasta. Se olisi kaikkein parasta. Parempi sitäkin, että saisin uuden innon elää. Kaikkein parasta. Teidän vuoksenne on kuitenkin parempi, että jään eloon. Paavali oli ainakin tätä mieltä, eikä varmaankaan ollut väärässä. Onko sitten parempi että jään eloon? Jään eloon, Kristus kantaa taakkaani, etten liikaa saa kantaakseni ja putoa. Jään eloon, jos voin jotain täällä omastani jakaa. Vai kuolen ja voitan? Jumala sen päättäköön, Jumala lopulta sen päättäköön. Minä olen miettinyt, enkä mihinkään päätökseen ole tullut. Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto.

2 kommenttia:

  1. Mia, olet tainnut ymmärtää jotakin. Olet tainnut ymmärtää jotakin olennaista. Pään tietona tuo toimii minullekin, anna sinä sen upota päästä sydämeen asti.
    -riisisisko

    VastaaPoista
  2. ihanaa sikso. ehkä mä vielä joskus elän.

    VastaaPoista