tiistai 1. huhtikuuta 2014

Marenkeja ja Tajulähtee -kakku.

Ostin siis munanvalkuaista purkissa, koska halvalla sai. :D Aikani mietittyäni päädyin tekemään marenkeja seuraavanlaisella ohjeella, joka löytyy myös täältä.

4 munan valkuaista
2,3 dl sokeria (200g)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kestää yleensä noin 10 min sähkövatkaimella). Lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Vaahto on siis kovaa kun kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin ilman että mitään putoaa. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä kasoja tai levitä tasainen kerros marenkipohjaa varten. Paista 120 asteessa. Ohjeen mukaan 1 tunti 20 min, mutta mä paistoin omiani ainakin 3 tuntia. :D Siis niin kauan että eivät ole sisältä löysiä. Lämpötilallakaan ei ole niin väliä, kunhan marengit eivät ala ruskistumaan uunissa. Niin ja jos teet marenkipohjista kakun, niin ei haittaa vaikka eivät kovettuisikaan sisältä ihan täysin.

Koska tetrassa oli 15 munan valkuaiset, vatkasin sen kahdessa osassa ja päädyin tekemään kokeiluita toiselle puolikkaalle. Sulatin Pandan tummaa suklaata 130g ja kääntelin sen sinne sekaan. Noh, osa taikinasta vähän levahti sen takia ja tummat pursotetut marengit maistuvat kyllä hyvältä, mutta ovat likilaskuisia ja sisältä onttoja. Oliskohan pitäny antaa sen suklaan vähän jäähtyä?


Marenkilevyistä kasasin kakun kämppikselle ja tungin väliin maustettuja rahkoja. Ekassa kerroksessa valkosuklaa-lime ja toisessa vanilja (käytiin kaupassa periaatteella vähän tota ja vähän tota). Ja päälle vatkasin kermavaahdon. Juu, hyvää oli mutta ehkä ei ihan äkkiä uudestaan. :D Oli sen verran makeeta. Että taju lähtee.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti