maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kuinka minä tein sukka-apinan

Näitä apinaohjeita on netti pullollaan ja tässä vielä yksi. Tarvitset kaksi sukkaa, silmät (painonappisilmät, neulottavat silmät, napit, huopaa jne.), lankaa kasaanompeluun ja suun kirjomiseen.

 Leikkaa kuvan osoittamalla tavalla. Kohdista raidat.

Leikattuna siis suunnilleen tälläiset.

Käännä vartalosukka nurinpäin ja pyöristä saksilla jalkojen päät. Ompele jalat kiinni (kohdista raidat!), mutta jätä haaroihin kääntöaukko. Käännä vartalo ja täytä. Ompele kääntöaukko umpeen (kuvassa olevat pistot suht näkymättömät). Sovita suu paikalleen (laita nuppineuloilla, täytä ja kokeile mikä näyttää silmääsi hyvältä). Ompele suu paikalleen. Tarkista että takapuoli on takapuolella. :D Suukappaleeksi voi käyttää myös sukkien varvasosaa, mutta minä käytin kantapäätä.Ompele nurin käännettynä kädet ja häntä. Käännä, täytä ja ompele täyttöaukko umpeen. Sovita ja ompele paikalleen samoilla pistoilla kuin ompelit suunkin.

Jos kädet lörpöttävät liikaa ulkona, paina neula käsivarren tyvestä apinan läpi toiselle puolelle. Päättele ja toista toiseen suuntaan.


Samoin kuin kädet ja häntä, ompele nurin käännettynä korvat. Käännä, täytä, ja ompele aukko kiinni. Taita korva kahtia ja ompele kiinni. Sovita ja kiinnitä paikalleen.


 Jos sinulla on painonappisilmät, tee aivoleikkaus. Leikkaa päälaelle viilto takaraivosta silmiä kohden ja poista osa täytteestä. Asenna silmät, laita täyte takaisin ja ompele aukko umpeen. Jos sinulla on neulottavat silmät, vaihe on vapaaehtoinen, mutta mielestäni pään muodosta tuli parempi kun aivoleikkaus oli tehty.

Ompele vielä suu pienillä pistoilla haluamallesi paikalle ja apinasi on valmis! Tässä vaiheessa huomaatte, että sukastasi jäi yksi ylimääräinen pala. Se pipo. Saat siitä pipon jos haluat kun ompelet päälle tupsun. 


1 kommentti:

  1. HYVÄT KUVAT ja hyvä ja selkeä ohje !!! 31.10.16 luin ja aion tehdä tällä ohjeella apinan nyt tai ens kesänä, sitte ku kerkiän. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista