Näillä makeannälkä lähtee allergikoiltakin! Riittää kun siedät sokeria (öljykään ei ole välttämätön). Ohjeen sain täältä.
Muunneltuna se kuuluu näin.
Kauratoffee ja tavallinen toffee
Rapea toffee |
Kauratoffee ja tavallinen rapea toffee |
2dl vettä
2dl ruskeaa sokeria
1rkl öljyä
Yhteen erään lisäsin Semperin puhtaita kaurahiutaleita.
Keitetään sekoittaen kunnes sakenee ja kuplii (10-15 min?).
Tee tippatesti. Kylmää vettä lasiin ja tippa sokerimassaa sinne ks. linkistä pehmeä nekkuvaihe. Jos hajoaa lasiin, keitä vielä.
Kaadetaan karamellivuokiin tai leivinpaperille (voitele öljyllä tms!)
Valkoisestakin sokerista onnistuu tehdä samanlaisia vaaleampia toffeita, mutta maultaan ruskeat olivat parempia.
Valkoisestakin sokerista onnistuu tehdä samanlaisia vaaleampia toffeita, mutta maultaan ruskeat olivat parempia.
Ventsun päärynänekut
Päärynänekut |
Päärynänekut sokeroituna |
2dl vettä
2,5dl (ruskeaa) sokeria
1rkl öljyä
1 purkki päärynäpilttiä
Valmistetaan kuten edellä. Keitä karamellit kovaan murtovaiheeseen (kova nekkuvaihe).
Voitele leivinpaperi tai kartiomalliset nekkuvuoat ehdottomasti! Hyvin vaikea saada irti paperista muuten! Jos nekkusi jäävät paperiin kiinni, kastele pohjapuolelta, niin paperi irtoaa itkutta (mutta sotkuista puuhaa, suosittelen voitelemista).
Näihin suosittelen laittamaan tikun pystyyn, suttaa kivasti paikat kun lapset näitä syö. :D Jäähtyneenä voit myös kieritellä sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti