keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ventsun Toffeet

Näillä makeannälkä lähtee allergikoiltakin! Riittää kun siedät sokeria (öljykään ei ole välttämätön). Ohjeen sain täältä.
Lämpötilataulukot sokerin keitossa löytyy mm. täältä tai täältä.
Muunneltuna se kuuluu näin.

Kauratoffee ja tavallinen toffee

Rapea toffee

Kauratoffee ja tavallinen rapea toffee

2dl vettä
2dl ruskeaa sokeria
1rkl öljyä
Yhteen erään lisäsin Semperin puhtaita kaurahiutaleita.
Keitetään sekoittaen kunnes sakenee ja kuplii (10-15 min?).
Tee tippatesti. Kylmää vettä lasiin ja tippa sokerimassaa sinne ks. linkistä pehmeä nekkuvaihe. Jos hajoaa lasiin, keitä vielä.
Kaadetaan karamellivuokiin tai leivinpaperille (voitele öljyllä tms!)

Valkoisestakin sokerista onnistuu tehdä samanlaisia vaaleampia toffeita, mutta maultaan ruskeat olivat parempia.


Ventsun päärynänekut

Päärynänekut

Päärynänekut sokeroituna

2dl vettä
2,5dl (ruskeaa) sokeria
1rkl öljyä
1 purkki päärynäpilttiä

Valmistetaan kuten edellä. Keitä karamellit kovaan murtovaiheeseen (kova nekkuvaihe).

Voitele leivinpaperi tai kartiomalliset nekkuvuoat ehdottomasti! Hyvin vaikea saada irti paperista muuten! Jos nekkusi jäävät paperiin kiinni, kastele pohjapuolelta, niin paperi irtoaa itkutta (mutta sotkuista puuhaa, suosittelen voitelemista).

Näihin suosittelen laittamaan tikun pystyyn, suttaa kivasti paikat kun lapset näitä syö. :D Jäähtyneenä voit myös kieritellä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti