keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Pikkuleipiä

Ventsun hirssipikkuleivät


2dl hirssijauhoja
1,5dl sokeria
1dl tapiocatärkkelystä
1dl auringonkukkaöljyä
1 purkki päärynäpilttiä



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja piltti. Jos taikina on löysää (vetistä), lisää hirssijauhoja. Nostele leivinpaperille pikkuleiviksi ja taputtele kastelluin sormin tasaisiksi.


Paista 225°C 10-15 min. Kärähtävät helposti!


Ventsun raastekeksit


2dl hirssijauhoja
1,5dl sokeria
1dl tapiocatärkkelystä
1dl auringonkukkaöljyä

1dl bataattia raasteena



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja bataattiraaste. Jos taikina on löysää (vetistä), lisää hirssijauhoja. Nostele leivinpaperille pikkuleiviksi ja taputtele kastelluin sormin tasaisiksi.

Paista 225°C 10-15 min. Kärähtävät helposti!

Ronsun mariannekeksit

1 dl auringonkukkaöljyä
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl semper glut. jauhoseosta (fin mix)
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
½ dl mariannerouhetta

Sekoita vispilällä öljy, sokeri ja muna löysäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.


Laita pellille keoksi, leviävät uunissa (paljon).

Paista 225°C 5-10 min.


Todella hyvä ja rapeita!
Leviävät uunissa joka suuntaan (jota minä en ottanut huomioon....)!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti