tiistai 28. kesäkuuta 2011

Bataattiruokia

Bataattiranskalaiset

Bataattia
Auringonkukkaöljyä
Suolaa

Kuori ja suikaloi bataatti. Kuumenna kattilassa öljy kiehuvaksi ja laita sitten bataattisuikaleet kattilaan. Öljyä tulee olla tarpeeksi, että bataatit peittyvät. Ensin bataatit kypsyvät ja sen jälkeen alkavat muuttaa väriään ja muuttuvat rapeiksi, jolloin ne ovat valmiita. Nostele reikäkauhalla tai lastalla pois kattilasta ja suolaa kevyesti. VARO paistaessasi kuumaa öljyä ja pidä kattilan kansi lähellä, sillä liian kuuma öljy voi syttyä palamaan.

Raadin arvio:
"EN TYKKÄÄ!", Ventsu totesi, vaikka ei ollut edes maistanut.
"No ei ne sulle olekkaa ku ne on Mialle.", sanoi isi.
Sen kuultuaan Ventsu maistoi itsekin.
"Hei mä luulin, että nää on pahoja! Miks näitä ei oo lisää?!"

Bataattilettuset

½ kpl bataatti
½ dl hirssisuurimoita (mitattu kuivana)
3-4 rkl tapiocatärkkelys
2-3 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl suolaa

Keitä ja puhdista hirssisuurimot ohjeen mukaan kypsiksi. Kuori, pilko ja keitä bataatti ja muusaa se haarukalla. Sekoita bataatin joukkoon kaikki muut aineet ja muotoile lättysiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225°C ja seuraa koko ajan, kunnes pinta alkaa hieman kohota ja ruskistua. Käännä sitten lastalla varovasti ympäri ja paista toiseltakin puolelta. Löysä taikina paistuu hitaammin kuin paksumpi.

Raadin arvio:
Ventsu: "NAMM, lemppareita!!"


---


Pidätän aina hengitystä, kun moniallergikko Ventsu maistaa ensimmäistä kertaa jotakin tekemääni. Tänään onnistumisen ilo oli suuri. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti