lauantai 2. lokakuuta 2010

Pätkis-mariannemuffinssit ja Kinkku-juustokikkareet

Lokakuun ensimmäiset muffinssit on leivottu! Päätin leipoa muffinsseja ja kasasin kaikki tarvittavat pöydälle (ja vähän ylimääräisiäkin). Tulokseksi tuli herkullisia pätkis-mariannemuffinsseja ja epämääräisiä kinkku-juustokikkareita. Pätkis-mariannemuffinssi on hyvin suklainen ja makea ja Kinkku-juustokikkare sopii miedompaankin makuun.


Pätkis-mariannemuffinssin pohjana käytin Myllyn parhaat muffinssiohjetta ja Kinkku-juustokikkareiden ohjepohja löytyy samalta firmalta (Myllyn paras suolainen muffinssi). Hieman mukailtuna ohjeet näyttävät seuraavilta:



Pätkis-mariannemuffinssit


3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (tai kermamaitoa)
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (tai öljyä)
Vajaa pussillinen mariannerakeita (syö loput ^_^)
Vajaa pussillinen pätkis-paloja (syö loput ^_^)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito, kananmunat ja rasva. Sekoita taikinaksi. Lisää marianne-rakeet ja paloitellut pätkis-karkit. Jaa muffinssivuokiin ja paista 200-asteessa 15-20 min. Muffinssit ovat valmiita viimeistään siinä vaiheessa kun Päältä alkaa pursuamaan suklaata (kokeilin :D). Se mikä näyttää taikinalta, ei ole sitä, vaan suklaata (testattu sekin). Jos haluat taikinaan väriä, voit laittaa tummaa kaakaojauhetta taikinan sekaan väriksi. Minä tykkään tuosta kontrastista minkä vaalea taikina ja suklaa tuovat.

Kinkku-juustokikkareet



4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa (tai kermamaitoa)
2 kananmunaa
100 g kinkkua kuutioina
100 g juustoa raasteena
suolaa
pippuria

Sekoita kuivat aineet, lisää margariini, maito, kananmunat ja sekoita. Muistithan lisätä mausteetkin. :) Sekoita joukkoon juustoraaste ja kinkkukuutiot. Paista 200-225-asteessa 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti