sunnuntai 10. lokakuuta 2010

On - Off -armo?

Jumala klikkailee omassa tietokoneruudussaan uskovaisia:
- Tolle armo off, se joutuu jo kolmatta kertaa vankilaan. Tolla armo on, se on ollu niin hyvä taas. Tolle armo off, se meni taas sänkyyn vaikka on uskovainen. Tolla armo off, tolle on, tolle off......

Vai mites se menee?

Kylläpä me uskovaiset kauniisti luokittelemme syntejä. Me olemme riippuvaisia kahvista - mutta emme toki tupakasta. Varastamme tv-luvat itsellemme -  mutta emme toki varasta muuta, paitsi joskus latailemme netistä. Ei se ole syntiä, kaikki muutkin tekee niin. Vahingoitamme itseämme syömällä liikaa - mutta emme toki juomalla.

Mitäh?

Kyllä me seurakunnassa olemme niin kirkkaan näköisiä. Kunhan en tunnusta muille olevani syntinen, he eivät huomaa. Ainakaan ei saa tunnustaa olevansa homo tms. 
Vai mites se meni?

Edit. n_j sanoi chatissä: "...välittyy ajatus siitä, että Jumalan armo ei riitä vaan sen päälle tarvitaan tietty määrä ihmisen omaan katumusta, synnintuntoa ja itsestään esiintuomaa parannuksentekemistä."
minusta se oli erittäin hyvin sanottu. minä ymmärrän kyllä mitä te ajatte takaa, mutta tarkemmin ajatellen, mitä se armo taas onkaan? ansaittu armo/ansaitsematon armo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti