torstai 28. lokakuuta 2010

Kettu ja lumihiutaleet osa 1

Kettu

Suuren kuusen juurella, paksujen hankien kätköissä on pieni kodikas pesä. Siellä asustaa pieni kettu, joka rakastaa talvea. Se katselee usein kuusen alimmalla oksalla lepäillen korkealla asustelevia taivaan tähtiä.
Kettu metsästää lumihiutaleita kielellään.

Suurten lumihiutaleiden laskeutuessa se menee usein ulos pesästään ja tanssahtelee keikkuvien ja pyörivien lumihiutaleiden kanssa. Tänäänkin se hyppelehtii iloissaan lumihangella ja tekee pieniä ketun jäkiä puhtaaseen lumeen. Suuret lumihiutaleet laskeutuvat hypähdellen nekin, ja kettu yrittää metsästää niitä kielellään.... Mutta mikä kumma olento olento istuu erään alas keinuvan lumihiutaleen päällä? Se oli ihan kuin... Enkeli.

Ja enkelihän se onkin. Yksi Taivaan Isän pikkuruisimmista enkeleistä. Enkeli on matkustanut maahan tuomaan kylmän talven keskelle jotakin aivan erityistä sanomaa.
Kettu juttelee enkelin kanssa.

- Hei Kettu, enkeli sanoo. Tiedätkö kuka minä olen?
- Tiedän, sanoo kettu hämmästyneenä. Sinä näytät aivan enkeliltä. Mutta mitä sinä täällä teet?
- Pitää paikkansa. Minä olen enkeli ja minun nimeni on Hiu. Matkustin tänne hiutaleella. Sieltä näkee kaaaikki pienenä loistavat kynttilät talojen ikkunoilla.
- Kynttilät? Kettu kysyy. Miksi taloissa poltetaan kynttilöitä?
- No juuri sitä minä oikeastaan tulin sinulle kertomaan, Hiu hihkaisee ja lennähtää eteenpäin kevyesti kuin pieni perhonen.
- Tule! Hiu innostaa Kettua ja viittoilee sille. Hiu näytti pimeässä kuin loistavalta tähtisadetikulta.
Kettu lähtee kipittämään Hiun perään ja tekee lumihankeen pienen pienet ketun tassujen jäljet.

5 kommenttia:

 1. itteks oot kuvat piirtäny?
  kiva tukka btw =)

  VastaaPoista
 2. Kiva kettu. Ei muuta ku kettusarjaa tekemään lapsille. T: Tiina.

  P.S. Toi ihme valitse pfofiilikohta tossa alhaalla on ihan suolesta, mul ei oo hajuakaa mikä noist pitäs valita. Valittin sit ton nimettömän ku noist muist en tienny. Kokeilin tota googlee, mut sit siihen tuli niinku Josef ois kirjottanu ton kommentin. Nih.

  VastaaPoista
 3. joo se pitää kirjautua Tiina sun omalla gmail-tunnuksella sisään ja sitte laittaa kommentti, mut anonyymi on iha hyvä vaihtoehto :) kiitos kommentista.

  Erno joo, ite piirsin, iha paintil ja vastaavil ohjelmil. :D tukka-tack.

  VastaaPoista